EXKLUSIV EXPO – EN KONSTFULL MATUPPLEVELSE

 

Exklusiv Expo är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och den prisbelönta krögaren Daniel Berlin i Skåne Tranås. Intresset för upplevelsen runt måltiden är utgångspunkten för samarbetet som pågått sedan 2009. Varje år visas nya verk i matsalen av en konsthantverkare som väljs ut i dialog med Daniel Berlin. Samtliga verk är till salu och bidrar till att förnya restaurangens atmosfär och inramning. Sedan 2010 pågår även ett samarbete med keramiker Lena Willhammar kring bordets kärl. En gång per år hålls Öppet hus med konstnärssamtal och tilltugg för allmänheten.


Konsthantverket överraskar och stärker intrycket av den mat och de smakupplevelser som Daniel Berlin står för. Så här säger han själv: ”Jag ser beröringspunkter mellan mig och de konstnärskap som jag valt visa här. Nutida konsthantverk är ett spännande område – expansivt och nyskapande, precis som svensk matlagning. Samarbetet med Konsthantverkscentrum är en garant för kvalitet.”

 

 

 

Karin Östberg, keramiker

 

I mer än tolv års tid har keramikern Karin Östberg låtit sig utmanas av arbetet med en typ av glasyr som kryper ihop, spricker upp och bildar små öar av glas på den keramiska ytan. Applicerad på olika former och med små justeringar mellan materialens proportioner driver hon glasyren till ständigt nya uttryck. Det är något i spänningen mellan symmetrisk och organisk struktur som fascinerar. Hon söker rytm och självklarhet. Arbetet tar tid och går långsamt.

 

Karin Östberg är utbildad åren 1985-1990 på HDK - Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet och verksam på Konstepidemin i Göteborg. 

EXKLUSIV EXPO

Krögaren Daniel Berlin, keramikerna Annasofia Mååg och Lena Willhammar och Konsthantverkscentrums verksamhetsledare Mari-Louise Franzén vid invigningen av Exklusiv Expo 2015.

HAR DU FRÅGOR?

Vill du veta mer om Exklusiv Expo? Hör av dig till Konsthantverkscentrums projektledare i Skåne

pernilla.norrman@

konsthantverkscentrum.se

 
MER OM DANIEL BERLIN KROG