ANSLUT DIG TILL OSS
 

ÄR DU YRKESVERKSAM KONSTHANTVERKARE?

 

Konsthantverkscentrum är en rikstäckande yrkesorganisation med uppdrag att främja professionella utövare och stärka det svenska konsthantverket. Vi marknadsför och synliggör våra medlemmar lokalt, nationellt och internationellt.


Som ansluten medlem blir du en del av den kontaktyta som Konsthantverkscentrum representerar, där vi förmedlar såväl uppdrag som utställnings- och försäljningsmöjligheter. Du erbjuds de kurser, utbildningar och nätverkstillfällen som vi organiserar och får automatiskt tillgång till våra förmedlande tjänster, exempelvis den nya digitala plattformen för skapande-skola-projekt: Konstdepartementet. Vidare blir du prenumerant på vårt medlemsbrev, som innehåller information om open-call utställningar, utlysningar av uppdrag, lediga tjänster, och mycket annat.

 

 

ANSÖK NU

Du som är högskoleutbildad inom fältet eller medlem i KRO, Design Sweden eller SIR/MSA kan söka när som helst under året och bli medlem utan prövning, i annat fall söker du via en invalsjury (se nedan). Den årliga serviceavgiften är 550 SEK inklusive moms (440 kr exklusive moms). 

I formuläret fyller du i dina personuppgifter med CV, webbsida, personlig presentation m.m. Skanna och mejla sedan ditt examensbevis till info@konsthantverkscentrum.se När ansökan är behandlad kommer en bekräftelse via mejl.

 

 

ANSÖK VIA INVALSJURY

Om du är yrkesverksam men saknar högskoleexamen kan du söka medlemskap via invalsjury. Ansökan görs senast 9 oktober i år, och i samband med den tar vi ut en ansökningsavgift om 300 SEK inklusive moms. Avgiften betalas till bankgiro 5316-4893 när du skickar in din ansökan. Kom ihåg att uppge avsändare. Den årliga serviceavgiften om 550 SEK är den samma som för övriga medlemmar. 

I formuläret fyller du i dina personuppgifter och laddar ner högst tio bilder med bildtext. Se till att bilderna du väljer att visa är av god kvalitet, för att en rättvis bedömning av ditt arbete ska kunna göras. Övriga merithandlingar skannar du in och mejlar till info@konsthantverkscentrum.seNär ansökan är behandlad kommer en bekräftelse via mejl.


 

HUR GÅR INVALSJURYN TILLVÄGA?

Invalsjuryn gör en sammanvägning av den sökandes meriter. Kriterier för bedömningen är att de konstnärliga och tekniska kunskaperna ska motsvara en grundutbildning från en eftergymnasial utbildning inom området. Den sökandes konstnärliga yrkesverksamhet bedöms utifrån utbildnings- och yrkesmeriter samt konstnärlig och teknisk kvalitet. Till utbildning räknas skolor, lärlingsutbildning, gesällprov, utländsk utbildning och praktik inom formområdet. Yrkesverksamhet bedöms utifrån utställningar, stipendier, erhållna uppdrag, tid i yrket, undervisningserfarenhet med mera. Bedömning av konstnärlig och teknisk kvalitet grundar sig på inskickat bildmaterial på den sökandes utförda verk.

 

MEDLEMSFÖRMÅNER

 

 

Artist-in-Office

Artist-in-Office är ett erbjudande om arbetsrum till våra medlemmar, med projekt som kräver extra yta. Premiärgäst är Anna Tedestam.

Läs mer om Artist-in-office


 

Medlemmars Show-wall

Här presenteras verk av 11 av Konsthantverkscentrum medlemmar, inbjudna av curator Matilda Kästel. Syftet är att visa upp utövarna och den bredd av material, konstnärliga uttryck och geografisk representation som finns bland våra medlemmar. Väggens gestaltning och urval kommer bytas ut periodvis. Läs mer om Medlemmars Show-Wall.

 

 

Konstdepartementet

Du som arbetar konstnärligt med barn och unga i skolans värld, eller har planer på att göra det; vi är tillsammans med Konstnärscentrum, Illustratörcentrum och Centrum för fotografi med och utvecklar Konstdepartementet, en ny rikstäckande utbudsplattform, för skolprojekt. Plattformen är en förmån som ingår för medlemmar i Konsthantverkscentrum. Gå in och kika på Konstdepartementet, några av våra medlemmar har redan registrerat sig!

 

 

Har du frågor om Konstdepartementet? Mejla maria.nordstrom@konsthantverkscentrum.se