12 maj 2019
 

KONSTHANTVERK OCH GASTRONOMI


Utställningen Exklusiv Expo är ett samarbete mellan krögaren Daniel Berlin och Konsthantverkscentrum sedan snart tio år. Varje år visas verk av en utvald konsthantverkare bland medlemmarna, på Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås - en restaurang med två stjärnor i Guide Michelin. Utgångspunkten är intresset för upplevelsen runt måltiden. Samtliga verk är till salu och när restauranggästen går hem kan verket tas med. Det innebär att utställningen successivt förändras. I år valdes glaskonstnären Terese William till årets utställare på Exklusiv Expo.


– Jag ser beröringspunkter mellan mig och de konstnärskap som jag väljer att ingå samarbete med. Nutida konsthantverk är ett spännande område – expansivt och nyskapande, precis som svensk gastronomi. Samarbetet med Konsthantverkscentrum är en garant för starka konstnärskap, säger Daniel Berlin.

 

Vill du veta mer om Exklusiv Expo? Kontakta Pernilla Norrman, projektledare, Konsthantverkscentrum i Skåne.

 

Servisen växer • Krögaren Daniel Berlin och keramiker Lena Willhammar samarbetar kring måltidens kärl och utvecklar stjärnkrogens servis tillsammans. Servisen förnyas med unika delar varje år och innehåller nu drygt 30 olika serveringskärl för bordet. Bland årets nya former ingår "det avhuggna ägget".