Arbete med barn och unga – tema för medlemsträffen i Skåne


En fullmatad eftermiddag för medlemmar på Rehab/Kultur Cirkulationscentralen i Malmö 10 oktober bjöd bland annat på inspirationsföreläsningar från medlemmar som valt att inkludera arbete med barn och unga som en del av sin verksamhet. Och vi hann även med tårtkalas för att fira Konsthantverkscentrum Skånes tioårsdag!

 

Ylva Frick, som samarbetar med syster Elisabet Frick genom Trådverket, arbetar med textilt återbruk och re-definition av material presenterade exempel från verksamheten.

 

Moa Lönn, keramiker och konstnär med bas i Skåne sedan 2017 hade många goda och konstruktiva råd att förmedla till andra medlemmar som funderar på att börja arbeta med barn och unga, till exempel genom Skapande Skola. Hon erbjuder bland annat det pågående projektet Animera Lera.

 

Bästa biennalen är en konstfestival och kunskapsplattform med fokus på barn och unga i Skåne. Jenny Grönvall som är en av initiativtagarna visade tankeväckande exempel från verksamheten.

 

Från Konsthantverkscentrum presenterade Pernilla Norrman och Maria Nordström den nya plattformen Konstdepartementet som synliggör kulturutövares utbud inom olika konstformer i hela landet och är ett samarbete mellan fyra centrumbildningar. Trådverket och Moa Lönn finns redan representerade.

 

Länkar för vidare läsning:

 

Trådverket på Konstdepartementet

 

Moa Lönn på Konstdepartementet

 

Bästa biennalen